Hae

perjantai 26. elokuuta 2016

Uusimpia kuulumisia

Marsut ovat olleet elokuun ensimmäisen viikon jälkeen sisällä jaloittelemassa, koska ulkona on ollut sateista ja koleaa. Se ei haittaa, koska ne viihtyvät keittiön lattialla jaloittelemassa. Tässä on Hugo puremassa oviaukon peittävän vanerilevyn hahloa.


Robin on puolestaan mökkiin johtavan puusillan kimpussa.


Marsut tekivät tässä lähiaikoina ennätyksen painoissaan. Robin 1450 grammaa.


Hugo 1200 grammaa.


Kun marsut tulevat lattialta häkkiin, niin ne saavat ison kasan tuoretta ruohoa ja voikukanlehtiä syödäkseen, ja sitä syödään sovussa ja rinnakkain.


Tämän viikon maanantaina ja tiistaina marsut pääsivät myös viimeinkin ulos. Onkohan viimeisiä kertoja tänä kesänä.


Eilen olin ihmeissäni, kun Robin kyyhötti oikeanpuoleisen mökin katon päällä ja kun nostin sen sieltä, niin siirtyi mökkiin kyyhöttämään moneksi tunniksi eikä syönyt mitään. Rohinoita ei kuitenkaan kuulunut ja kun nostin sen parikin kertaa syliin lähempään tarkasteluun, niin se kuikutti ja vaikutti jäntevältä. Iltapäivällä otin marsut taas keittiön lattialle. Siellä Robin käyttäytyi ja liikkui taas normaalisti sen sijaan, että olisi mennyt mökkiin kyyhöttämään. Illalla ja tänään Robin jo söi ja liikkui, joten taidettiin taas selvitä pelkällä säikähdyksellä.

Tänään tehtiin uuteen häkkiin ensimmäinen purujen vaihto. Se olikin vähän työläämpää, kun on isompi häkki kysymyksessä. Ritilikkö poistettiin sisällä ja sitten mies lapioi ulkona rautalapiolla puruja säkkiin häkin pohjalta. Tänään otettiin käyttöön Pölkky farm-kuivikekutteri, kun Flt-kuivikekutteria ei ollut enää saatavissa paikallisessa Hankkijassa. Sekoitin Flt-kuivikekutterin lopusta ja Pölkky farm-kuivikekutterista sekoituksen, jossa Pölkky on puruna sitovampaa ja Flt-kuivikekutteri pehmeämpää.

Marsut pääsivät takaisin häkkiin ja rupesivat välittömästi syöntipuuhaan. Tämä kuva on otettu tuntia myöhemmin. Tässä vaiheessa suurin osa ulkotuoreista oli jo syöty ja porkkanoitakin vähän maisteltu. Marsut kurkistelivat kuvan oton aikaan vierekkäisistä oikeanpuoleisista mökeistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti