Hae

perjantai 5. elokuuta 2016

Uusi häkki

Meillä on ollut tähän asti käytössä häkkiyhdistelmä, joka kesäkuun alussa rajattiin edessä olevan lattia-alueen kanssa taikakuutioilla. Marsut eivät kuitenkaan käyneet lattialla, mitä nyt Hugo harvakseltaan, ja itse häkkiyhdistelmä alkoi tuntua kapeudessaan ahtaalta, joten aloin suunnitella jotain uutta ratkaisua. Jo pitempään olin katsellut sillä silmällä 140 - 160-sentin pituisia häkkejä, joilla olisi leveyttäkin enemmän kuin se 60 cm. Viime perjantaina sain sitten vinkin häkistä, joka vaikutti lupaavalta. Häkki löytyy ainakin Kärkkäisen verkkokaupasta, sekä myös Lemmikkitukusta. Se on 140 * 68,8 * 50 cm -kokoinen (pituus * leveys * korkeus). Se on merkiltään Dogman Professional pieneläinhäkki, tosin kauppojen sivuilla on kuva vain pienimmästä häkistä. Tilasimme Kärkkäiseltä viime perjantaina ja tämän viikon tiistaina häkki oli haettavissa matkahuollosta.

Häkki koottiin heti samana iltana. Se oli helppoa, koska kaikki ritilikkö-seinät ovat kiinni katossa. Lyhyillä sivuilla on J-muotoiset koukut, jotka kiinnitetään pitkiin sivuihin. Tämän kiinnitykset varmistimme lisäksi nippusiteillä. Ritilikköosa laitetaan kiinni pohjalaatikkoon klipseillä, jotka tulivat lähetyksen mukana. Lisäksi pakettiin kuului muovinen, häkin ulkopuolelle laitettava heinähäkki, mutta sitä emme käytä, vaan entisiä, metallia olevia heinähäkkejä.

Häkki koottuna. Siinä on yhteensä neljä luukkua: kaksi katossa ja kaksi edessä olevalla pitkällä sivulla.


Häkki odotti käyttöä ruokailutilassa yön yli.


Keskiviikkona teimme purujen vaihdon. Vanhoista häkkilaatikoista tyhjennettiin purut ja ne pestiin. Taikakuutioaitaus purettiin. Uusi häkkilaatikko täytettiin puruilla ja siihen laitettiin kalusteet ja ruuat. Tästä eteenpäin se toimii marsujen ainoana häkkinä (lisäksi ulkohäkki laitetaan aina nurmikolle hyvällä kelillä). Alunalkaen kaavailin häkkiin neljää mökkiä, mutta yksi niistä ei mahtunut häkkiin. Sille paikalle tuli pellettikuppi ja toinen vesipulloista. Pitkä tunneli saatiin aikaiseksi laittamalla peräkkäin kaksi J-Farmin heinätunnelia. Niistä on poistettu pohjat ja niihin on tehty keskelle kulkuaukot, niin marsut pääsevät sieltäkin kautta tunneleihin ja tunneleista ulos. Marsut saivat mielenvirikkeeksi taas ison kasan ulkotuoreita. Se ehkä vähän lievitti niiden hämmennystä tällaisen ison muutoksen edessä.


Marsut tutkivat paikkoja ihmeissään. Tuoreheinäkasa kuitenkin hupeni nopeasti, minkä jälkeen jäljellä oli vain voikukan lehtiä.


Myöhemmin illalla siirryttiin kuivan heinän syöntiin.


Seuraavina iltoina häkki oli marsuille jo tuttu paikka.


Välillä levättiin. Marsut viihtyvät vierekkäisissä mökeissä.


Kuivan heinän syöntiin on kaksi paikkaa: heinähäkki ja heinäkori.


Marsuille tuntuu olevan nyt tilaa todella paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti